Tuesday, December 15, 2015

2015-12-13 Första dagen på Abaco

Eftersom vårt flyg gick innan frukosten på hotellet öppnat så fick vi köpa en näringsriktig frukost på flygplatsens souveneirshopp.

Väl framme i Marsh Harbour regnade det och blåste. Retroplanet vi åkte i klarade det utan problem iaf. Under inflygningen insåg vi varför det heter Marsh Harbour. Ett enormt stort träsk viade sig när det var lågvatten.

Äntligen fick vi tag på vår hyrbil. Efter vistelsen i Augusta Bay insåg vi att man inte kommer så långt utan en bil. Allt är väldigt utspritt här och taxi kostar lika mycket som i Sverige. Allt kostar faktiskt lika mycket som i Sverige, om inte mer. Matkostnaderna drar lätt iväg..

Rummet i Abaco är en del av ett större hotellområde. Vi bort helt klart i det lägre spektrumet av rum, jämfört med de andra man ser. Allt är väldigt mycket 50-tal och pastelligt.

Även här är det nästan helt tomt på stränderna.

Det är svårt att tänka sig att det är jul snart, när det är kokosnötter och turkost vatten överallt. Det kör på med sitt julpynt ändå.

Kvällens middag blev på Treasure Sands Club, ett riktigt flådigt ställe med väldigt god mat. Det är tur att vi inte är så stora i maten, så vi kan dela på de flesta varmrätterna. 

Allt på ön är som att man hoppat tillbaks i tiden. Radioreklamerna är käcka monologer om hur bra produkter är, radiostationerna heter saker som 50s on 5 eller DooWop Stop.

No comments:

Post a Comment